9 maanden geleden

Deze soorten supboards zijn er

Deze soorten supboards zijn er

Ga je binnenkort beginnen met suppen? Of ben jij al een supper, maar ben je niet helemaal tevreden met je huidige supboard? Lees dan hier welke verschillende soorten supboards er zijn en wat de voor- en nadelen van deze specifieke boards zijn. Zo kun je een afgewogen keuze maken voor een kwalitatief supboard als jij een nieuw supboard wilt kopen.

Hoe kies je een supboard?

Een supboard is iets heel anders dan een surfplank. Het ziet er voor een beginneling misschien hetzelfde uit, maar als jij al een tijdje supt, weet je dat er grote verschillen zijn. Wat is het belangrijkste verschil tussen een surfboard en een supboard? Een supboard ligt stabieler op het water en heeft meer volume; een supboard blaas je doorgaans op. Daardoor is een supboard ook veel lichter dan een surfplank. Verder is de vorm vaak anders, maar dit hangt wel af van het type supboard dat je kiest. Je kiest een supboard eigenlijk aan de hand van de wijdte en dikte. Hoe wijder en dikker, hoe makkelijker het is om je evenwicht te bewaren. Ook je gewicht is van belang bij je keuze. Hoe zwaarder je bent, hoe dikker het supboard moet zijn.

Een opblaasbaar of hard supboard

De meeste supboards zijn opblaasbaar. Hierdoor zijn ze gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie. Een hard supboard is minder gemakkelijk te transporteren en ook voor de opslag zal je een plaatsje moeten reserveren. Het is wel zo dat een hard supboard perfect is als je gaat voor snelheid en wendbaarheid. Dit is ook een van de redenen dat een surfplank hard is. Een hard supboard doet dus eerder denken aan een surfplank dan een opblaasbaar supboard.

Allround supboard

Een allround supboard is eigenlijk een heel algemeen supboard. Je kunt er eenvoudig op kalm water mee suppen, maar het is ook geschikt voor ruwer water, zoals de zee. Dit verschil wordt vlakwater of surf suppen genoemd. Het voordeel van dit supboard is dus dat het geschikt is voor allerlei situaties. Een nadeel zou kunnen zijn dat het niet zo wendbaar is als een racing supboard. De supboard biedt echter wel veel ruimte, zodat je tijdens het suppen ook gemakkelijk dingen mee kunt nemen, zoals een flesje water.

Touring en racing supboards

Touring supboards zijn bedoeld voor de suppers die voor snelheid en lange afstanden gaan. Je kunt er hele afstanden mee afleggen, maar dit supboard is niet geschikt voor surfen. Het touring supboard is eenvoudig te herkennen aan de puntige neus. Daardoor kun je een vaste koers aanhouden. Het is een wendbaar supboard waarmee je echt snelheid kunt maken, maar het is nog niet zo geavanceerd als een racing supboard. Racing supboards zijn echt bedoeld voor de gevorderde suppers.

Yoga supboards

Wil je tijdens het suppen ook aan yoga doen? Dan kun je maar het beste voor een speciaal yoga supboard kiezen. Deze zijn ideaal om buiten je work-outs te doen. Een voordeel voor jou, omdat je in de buitenlucht nog meer ontspant dan binnen. Yoga supboards zijn speciaal ontworpen om te fitnessen. Daarom is de stabiliteit bij deze boards optimaal. Meestal hebben yoga supboards een breedte van 82 tot 86 cm en een lengte van 300 tot 360 cm. Vaak zijn ze ook voorzien van antislipmatten, zodat je niet kunt uitglijden wanneer je tijdens het suppen aan yoga doet.

Supboards voor kinderen

Suppen is leuk voor jong en oud. Ook de kids kunnen hier volop van genieten en bovendien zijn zij zo lekker in beweging. Voor kinderen zijn er speciale supboards, die kleiner zijn dan supboards voor volwassenen. Supboards voor kinderen zijn doorgaans vrij breed, zodat de stabiliteit op zijn hoogst is. Verder zijn deze boards wel korter dan supboards voor volwassenen. Meestal hebben ze een lengte tussen de 240 en 300 cm. Bij deze supboards horen uiteraard ook kortere peddels, omdat deze veel handzamer zijn voor kinderen. Een zwemvest is ook een must.

Heb je het supboard van jouw keuze al gezien in dit rijtje? Huur jouw favoriete supboard dan nu online om het eens te proberen of koop een nieuw supboard!

Samen Suppen