Hoeveel PSI moet er in mijn sup

Hoeveel PSI bij welke tempratuur?
Hoeveel PSI moet er in mijn sup

We krijgen vaak de vraag hoeveel PSI er in onze SUP (Stand-Up Paddleboard) moet worden opgepompt. Ons antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de aanbevolen PSI-waarde die op het ventiel van je SUP staat. Over het algemeen pompen we het board op tot ongeveer 15 PSI, vooral wanneer het wat kouder is. Bij temperaturen van ongeveer 18-20 graden Celsius kiezen we meestal voor 14,5 PSI. Als het weer warmer is, gaan we iets lager, en bij koudere temperaturen, gebruiken we vaak de maximale PSI-waarde die op het ventiel is aangegeven, meestal 15 PSI.

Om het voor iedereen gemakkelijker te maken, hebben we nu een handig overzicht gemaakt dat laat zien welke PSI-waarde het beste is voor verschillende weersomstandigheden en temperaturen. We hopen dat dit overzicht jullie helpt om de angst te verminderen dat je SUP te bol staat of zelfs zou kunnen ontplofen. We nemen dit overzicht ook mee op onze SUP-tochten, zodat iedereen snel en eenvoudig kan bepalen hoeveel PSI in hun SUP moet worden gepompt, zonder ingewikkelde berekeningen te hoeven maken.

Bij warmeluchtdruk stijgt de druk wanneer lucht wordt verwarmd. Dit komt doordat warme luchtdeeltjes meer bewegen en tegen de wanden van de supboard druken waarin ze zich bevinden, duwen. Dit resulteert in een hogere druk.
Bij koudeluchtdruk daarentegen neemt de druk af wanneer lucht wordt afgekoeld. Koude luchtdeeltjes bewegen langzamer en oefenen minder druk uit op de wanden van de supboard, waardoor de druk daalt.
Als de sup zich op het water bevind word de onder kant ook wat afgekoeld door de suptocht bij het verlaten van het water en de sup voor kort tijd in de schaduw en voor lange tijd uit het water zicht bevind laat er dan wat lucht uit lopen. ook al licht de sup in het water stil hou hier ook rekening mee dat de lucht niet word af gekoeld word dus ook minder psi in de sup

Dit dient als richtlijn, je dient altijd de instructies in de handleiding van het supboard (Stand-Up Paddleboard) op te volgen van de fabriekant 

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, agendaAutomatisch gegenereerde beschrijving

 


Geplaatst: vrijdag 08 september 2023 door Per Dage

Andere artikelen

Laat jouw opblaasbare sup geruisloos leeg lopen

Dit kan eenvoudig met de Silent Air Remover

Lees verder

Tot welke windsnelheid kan je suppen?

Tot welke windsnelheid kan je suppen?

Lees verder

Wat is suppen – Stand Up Paddling?

Lees verder
Samen Suppen