Is suppen gezond?

Is suppen gezond?

Ben je van plan om te gaan suppen? Of ben jij al regelmatig op je supboard op het water te vinden? Dan vraag je je vast af of het gezond is. Goed nieuws, want suppen is namelijk heel gezond voor je! Je bent niet alleen lekker in de buitenlucht, maar je zet ook nog eens al je spieren aan het werk. In dit artikel lees je waarom suppen gezond voor je is en hoeveel calorieën je gemiddeld met suppen verbrandt.

Waarom is suppen gezond?

Bij suppen voel je ineens allerlei spieren waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. Bij deze watersport zijn echt al je spieren in beweging, in je romp, in je rug, maar ook in je armen en benen. Supergezond dus! Verder train je niet alleen je lichaam, maar ook je evenwicht. Je bent voortdurend bezig om balans te zoeken en dat is goed voor je. Zeker wanneer je wat ouder wordt, zal je merken dat je evenwicht achteruit gaat. Train je evenwicht dus goed en zorg ervoor dat jij optimaal voorbereid bent om je mobiliteit te behouden. Suppen valt onder cardiotraining, maar ook onder krachttraining.

Hoeveel calorieën verbrandt je met suppen?

Met suppen verbrandt je ongeveer 400 tot 500 calorieën in een uur tijd. Natuurlijk hangt dit er wel een beetje vanaf op welke manier je supt. De een supt sneller dan de ander. Heb je tegenwind, dan zal je ook harder je best moeten doen om vooruit te komen. Ben jij een snelle supper, dan haal jij die 500 calorieën per uur wel. Je snelheid zal ook afhangen van het doel van het suppen. Misschien ga je suppen om helemaal te ontspannen, misschien om lekker in beweging te zijn. Je snelheid kun je ook tijdens het suppen afwisselen. Verder kun je ook tussendoor rusten door even lekker op je supboard te gaan zitten en een stukje te drijven.

Stressvrij door suppen

Suppen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid. Ook voor je mentale gezondheid is het een aanrader. Je komt er helemaal door tot rust. Wist je dat watersporten vaak nog meer effect op een mens heeft dan gewoon sporten? Het zorgt voor je ontspanning. Heb je ADHD, dan zal je merken dat watersport een positieve invloed op je heeft en je tot rust kan brengen. Diverse soorten watersport zijn ook heel goed voor je concentratievermogen.

Yoga & suppen

Yoga is een prima combinatie met suppen. Yoga op je supboard is een nog grotere uitdaging voor je evenwicht, maar het is ook nog meer ontspannend dan gewoon yoga. Het gekabbel van het water is heerlijk rustgevend en zorgt voor rust in je hoofd. Zo kun je je echt helemaal focussen op je eigen lichaam en bijvoorbeeld op je ademhaling.

De buitenlucht is goed voor je

Suppen is ook goed voor je, omdat je lekker in de buitenlucht bent. Niets is zo goed voor een mens als veel buiten zijn. Je doet extra vitamine D op, maar dat is niet het enige voordeel. Als we in de natuur zijn, verhoogt ons gevoel van welzijn. De lucht bevat meer zuurstof en al je zintuigen worden geprikkeld. Daar wordt je lichaam heel blij van! De natuur zorgt ervoor dat jij je actiever voelt en als je regelmatig in beweging bent, voel jij je op de lange termijn gezonder. Bewegen is goed voor je bloedsomloop, maar ook voor je spieren, gewrichten en botten. Bovendien kun je je weerstand verhogen door te bewegen in de buitenlucht. Alleen maar voordelen dus!

Beginnen met suppen

Ben jij er klaar voor en wil je gaan suppen om gezonder te leven? Huur dan hier een supboard! Het is gezond voor je lichaam en goed voor je immuunsysteem. Wacht daarom niet te lang en probeer het eens uit. Wanneer het een dag mooi weer is, kun je het zelf gaan ontdekken en je zal zien dat het suppen straks tot je favoriete sporten behoort!


Geplaatst: maandag 19 april 2021 door Cedric Schretlen

Andere artikelen

Wat draag je qua kleding met suppen?

Wat draag je qua kleding met suppen?

Lees verder

Tot welke windsnelheid kan je suppen?

Tot welke windsnelheid kan je suppen?

Lees verder

Laat jouw opblaasbare sup geruisloos leeg lopen

Dit kan eenvoudig met de Silent Air Remover

Lees verder
Samen Suppen