1 jaar geleden

Probeer eens SUP yoga uit

Suppen kun je heel goed combineren met yoga
Probeer eens SUP yoga uit

Suppen kun je heel goed combineren met yoga. Oefeningen uitvoeren op zo’n board in het water vraagt veel concentratie en spreekt ook de spieren aan. SUP yoga is geschikt voor iedereen. We leggen je uit wat SUP yoga is, wat de voordelen zijn en wat je er voor nodig hebt. We bespreken ook waar je je kunt aanmelden voor een les.
 


De voordelen van SUP yoga

Het uitoefenen van SUP yoga brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste train je je lichaam er goed mee. Tijdens het paddleboarden train je je gehele lichaam en op het moment dat je de yoga oefeningen uitvoert zal vooral de core belast worden. Dat betekent dat yoga op een SUP board ook goed voor je is als je wat kilo’s kwijt wilt! Verder creëer je een beter evenwicht en balans. Tot slot werkt het ook ontspannend door het geluid van het water en het uitzicht van de omgeving.
 


Wat is SUP yoga?

SUP yoga is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie tussen suppen en yoga. De bedoeling is dat je op een wat bredere SUP board in het water gaat staan. Vervolgens ga je verschillende yoga oefeningen uitvoeren zodat je helemaal tot rust kunt komen en het lichaam kan trainen. Belangrijke onderdelen tijdens SUP yoga zijn het hebben van focus, maar ook evenwicht en balans.
 


Dit heb je nodig voor SUP yoga

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt als je gaat beginnen met SUP yoga. Uiteraard een SUP board. Het liefst één die wat breder is zodat je meer stabiliteit hebt. Er zijn ook boards die speciaal gemaakt zijn voor SUP yoga. Deze zijn niet ovaal zoals gewoonlijk maar hebben een rechthoekige vorm. Een board kun je kopen, maar het is ook mogelijk om deze te huren.
 


De outfit die je moet aantrekken

Als je wilt gaan starten met SUP yoga is het belangrijk om na te denken over de outfit die je aantrekt. Suppen doe je natuurlijk op het water dus er is een grote kans dat je nat wordt en eventueel zelfs in het water valt. Normaal draag je tijdens het suppen wat strakkere kleding, maar omdat je nu yoga gaat doen kun je beter kiezen voor iets wat comfortabeler zit. Maak bijvoorbeeld gebruik van sportkleding of bij mooi weer kun je ook kiezen voor je zwembroek of bikini.
 


Waar kun je SUP yoga doen?

SUP yoga wordt steeds vaker gedaan en stijgt daarom ook in populariteit. Op veel plaatsen kun je je aanmelden om mee te doen met één of meerdere lessen. Ook wordt het in de wintermaanden steeds vaker in het zwembad georganiseerd. Zo kun je altijd SUP yoga lessen volgen, wat voor temperatuur het ook is. Een aanrader is om je gratis aan te melden op het platform www.samensuppen.nl. De organisatie zelf organiseert regelmatig lessen maar ook leden hebben deze mogelijkheid. Dit zorgt ervoor dat het platform actief blijft en een groot succes is.
 


Een ontspannende en unieke ervaring

SUP Yoga is een activiteit waardoor je goed kunt ontspannen en alles om je heen tijdelijk kunt vergeten. Doe de oefeningen terwijl je geniet van het uitzicht. Maar het is meer dan dat. Je daagt je lichaam uit omdat je gaat leren om meer weerstand te creëren. Je zult in verschillende posities terecht komen waarbij het belangrijk is dat je de rust goed bewaart. Hoe beter de oefeningen je af gaat hoe beter je balans zal worden. De eerste lessen zullen vooral bestaan uit de standaard oefeningen.

 

 

Samen Suppen