Wat neem je mee tijdens je sup avontour?

Welke spullen kun je meenemen tijdens het suppen.
Wat neem je mee tijdens je sup avontour?

Je wilt een mooie sup tocht gaan maken of gewoon op een meer suppen met vrienden/collega’s of familie. Maar wat is nu belangrijk om mee te nemen op de sup? Per tocht is het ook anders. Als je in de avond gaat suppen heb je net andere kleding of producten nodig dan als je overdag gaat.


1. Een waterdichte tas.

Het is handig als je gaat suppen om een waterdichte tas mee te nemen. Als je er toch per ongeluk invalt, er een golf over je supboard komt, dan zijn de spullen die je erin hebt zitten nog droog. Je hebt de tassen in verschillende grootte en kleuren. Ik heb twee tassen bij me. één van 30L en één 1 van 10L. Het kleine tasje gebruik ik om daar persoonlijke spullen in te doen, zoals sleutels, portemonnee en telefoon als je geen hoesje hebt voor je telefoon. Tip: doe je sleutels en portemonnee in een luchtdicht zakje van de Ikea, zijn ze extra beschermd en kun je het ook makkelijk terug vinden.


2. Drinken en eten

Tijdens het suppen is het handig om altijd een flesje water mee te nemen en iets van een koek voor onderweg. Als de tocht toch langer duurt dan je denkt, je onderweg trek krijg of als iemand zich niet lekker begint te voelen.


3. Een set kleding

Het is handig om altijd een reserve set droge kleding mee te nemen op je sup. Ik doe mijn reservekleding in de grote tas van 30L. Een trui voor als het kouder word, een vestje voor als een trui te warm is, en natuurlijk gewoon een broek, sokken, ondergoed en een shirt voor het geval iemand of jezelf erin valt. Als ik het weer niet vertrouw neem ik ook een regen jack mee die ik over mijn kleding kan dragen.


4. Een vaatdoekje

Het is niet perse nodig om dit mee te nemen maar het kan wel handig zijn. Als je niet wilt dat je board meteen vies is als je erop geklommen bent door je schoenen omdat je net door een modderig stukje bent gelopen. Je kan de modder dan makkelijk schoonmaken met je doekje. Het doekje bind je vervolgens onder de elastieken op je board, voor het geval je het doekje nog een keer nodig hebt. Omdat je op het water zit, kun je het doekje meteen schoonmaken.


5. Overige producten

• Wil je graag foto’s maken, dan raad ik een waterdicht telefoonhoesje aan met een keykoord. Je kan hem dan aan je nek hangen of aan de elastieken op je sup vastmaken. • Ga je in de avond suppen dan is een hoofdlampje handig zodat je op de terug weg wat kan zien, maar ook een rood/wit lampje voor aan de voorkant van je sup. Zo weten andere kleinere boten dat je er bent en kunnen om je heen varen. Een hoofdlampje kan ook handig zijn voor als je in grotten gaat suppen. • Een touw en anker. Het is niet noodzakelijk en je kan makkelijk zonder, maar soms kan een touw of anker handig zijn als je even wilt pauzeren om wat te eten of te drinken, te kletsen of mooie foto’s te maken. Je kan met het touw de sup aan iets vastknopen, of als je er meerdere hebt, knoop je meerdere sups aan elkaar en gebruik je een ander touw voor het anker.


Geplaatst: dinsdag 20 april 2021 door Cedric Schretlen

Andere artikelen

Laat jouw opblaasbare sup geruisloos leeg lopen

Dit kan eenvoudig met de Silent Air Remover

Lees verder

Veilig suppen: zo doe je dat

Lees verder

Wat is suppen – Stand Up Paddling?

Lees verder
Samen Suppen