9 maanden geleden

Welke supboard merken zijn er?

Welke supboard merken zijn er?
Welke supboard merken zijn er?

Als je op zoek gaat naar een supboard, zal je merken dat er heel veel keuze is. Er zijn veel verschillende soorten supboards, maar ook de merken variëren behoorlijk. Verder zie je vaak merkloze supboards, bijvoorbeeld bij de supermarkt of het Kruidvat. Een supboard van een bekend merk is wat duurder, maar wel van hogere kwaliteit. Wil je van suppen jouw sport maken, kies dan liever voor een duurder, maar ook beter supboard. Je zal het verschil echt merken tijdens het suppen. Hieronder vind je een aantal supboard merken die je kunt overwegen.


MOAI supboard

Een MOAI supboard is stevig en is gemaakt van dropstich materiaal met een dubbele PVC-laag. Dit is een hard supboard dat zeer solide en stabiel is, dankzij de drie vinnen aan de onderkant en het kickpad aan de achterzijde. Het antislip oppervlak op de bovenkant is handig. Tijdens het suppen glijd je zo niet gemakkelijk uit, maar je kunt het daardoor ook gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld yoga-suppen. Er is een handig bagagerek waarin je allerlei spullen kunt vervoeren, zoals je waterflesje. Een MOAI supboard kun je ook bestellen in combinatie met een aluminium peddel, een enkelkoord, een pomp, een reparatiesetje en een rugzak. Een MOAI supboard weegt gemiddeld 10 kg.


Aqua Marina supboard

Aqua Marina is al een aantal jaar een bekend supboardmerk, al verkopen ze ook andere zaken, zoals opblaasboten. Er zijn diverse gespecialiseerde supboards van Aqua Marina, zoals supboards voor kinderen, racing supboards, yoga supboards en allround supboards. De supboards van dit merk zijn opblaasbaar en zijn geschikt voor vrijwel elke vorm van suppen. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij dit merk terecht voor een goede supboard.


Zray supboard

Ook Zray supboards worden gemaakt van drop-stitch en PVC, waardoor de basis bijzonder stevig is. Een Zray supboard kan heel hard worden opgeblazen en de kans op lekkages is heel klein, doordat de zijwanden van deze supboards versterkt zijn. Dit label heeft supboards voor iedereen in het assortiment.


Red Paddle supboard

Red Paddle komt jaarlijks met nieuwe supboards en heeft dan ook een zeer uitgebreide collectie. Het gaat hier om opblaasbare supboards voor zowel beginnelingen als gevorderden. De supboards zijn heel stevig en zien er strak uit, maar worden ook voortdurend verbeterd. Doordat er bij deze Red Paddle supboards gebruik wordt gemaakt van het RSS stiffening system, zijn deze supboards bijzonder hard. Ze zijn dan ook vergelijkbaar met een hardboard.


Jobe supboard

Van het merk Jobe zijn er opblaasbare en harde supboards beschikbaar. Een opblaasbaar supboard is altijd gemakkelijk mee te nemen. Dit is dus een ideale optie als je niet zo dicht bij het water woont of je supboard mee wilt nemen op vakantie. Een hard supboard neem je minder makkelijk mee op reis, maar het board reageert wel sneller. Voor gevorderden is dit dan ook een echte uitdaging. De harde supboards van Jobe zijn van bamboe gemaakt.


Stardupp supboard

Het merk Stardupp is opgezet door watersporters. Dat geeft als voordeel dat de supboards en wakeboards echt ontworpen zijn door kenners. Stardupp heeft als doel om de prijs zo laag mogelijk te houden voor watersporters. Zij bieden bij voorkeur supboards, wakeboards en andere watersportartikelen aan voor een betaalbare prijs. De supboards in het assortiment van Stardupp zijn zeer divers. De supboards zijn opblaasbaar en je kunt kiezen voor een allround supboard, maar ook voor een touring supboard om langere afstanden af te leggen. Bovendien heeft Stardupp ook allerlei handige accessoires beschikbaar, zoals een peddel en enkelkoord.


Bluefin

Bluefin is een van de duurdere merken op het gebied van supboards, maar dan heb je ook wel wat. Het label heeft diverse soorten supboards in het aanbod, zoals allround supboards en racing supboards. Zowel voor jongere als voor oudere suppers is er een geschikt supboard te vinden. De supboards worden vaak verkocht in een set, waarbij bijvoorbeeld ook een peddel en enkelkoord standaard inbegrepen zijn.


F2 supboard

De supboards van F2 worden ook in Nederland verkocht. Deze supboards zijn vaak opblaasbaar en erg stabiel. Dat maakt F2 supboards heel geschikt voor beginnelingen.


Decathlon supboard

Een Decathlon supboard wordt ook wel een Itiwit supboard genoemd. Er zijn verschillende soorten Decathlon supboards beschikbaar. Hierbij kun je denken aan een supboard voor beginners, maar ook aan touring of racing supboards. De meeste Decathlon supboards zijn opblaasbaar en hebben een groot draagvermogen.

Samen Suppen